Перейти к содержимому

Язви в роті.

Просмотр 2 сообщений - с 1 по 2 (из 2 всего)
  • Автор
    Diana
    Участник

Добрий день. Я вибачаюсь що турбую вас у мене дуже велика проблема і потрібна консультація,
    У нас у кішки з’явилася проблема в вигляді гінгівіту.
    На жаль, аналізи в нашому місті не роблять, та й лікарі не сильно полюбляють займатися котами, здебільшого спеціалізуються на сільгосп тваринах. Тому підкажіть хоть щось.
    Кішечка молода — 4 роки. Порода – метис російської блакитної мати, батько дворовий.
    Стерилізована. Пізніше були пухлини на молочній залозі, довелося видалити груди чи як вони у них називаються.
    Проблеми з носоглоткою є, хронічного плану, іноді із загостреннями у вигляді соплів, шумного дихання і червоною глоткою.
    Тижнів зо три тому було загострення – лікарі сказали ринотрахеїт і гінгвіт в порожнині рота при огляді, плюс червона глотка, соплі струмком, збільшення щелепних лімфовузлів.
    Кровили ясна, червона полоска по яснах уздовж зубів, язви.
    Запропонували пізніше санацію ротової порожнини, під наркозом, при необхідності з видаленням зубів. Нібито залишити все як є, до погіршення становища, а потім лікувати радикальними методами. Але у кішечки здоров’я слабке, наркоз переносить ДУЖЕ важко! Тим більше був уже два рази, тому хочеться вилікувати її без оперативних втручань ..
    З призначень виписали антибіотик Амокліклав в суспензії (у нас вийшов курс 5 днів, потім плочалася сильна діарея), промивання ясен мірамістином, хлоргекседином, ромашкою.
    Після антибіотика стан трохи покращився.
    На даний момент:
    Язик рожевий, без пошкоджень, верхнє небо бідно — рожеве, теж чисте.
    На зубах переважно жовтий, місцями жовто — коричневий наліт, зубний камінь мінімальний — це нам сказали під час огляду в клініці, коли все і виявилося.
    Ікла, я точно побачила, чисті нальоту дуже мало і на інших зубах.
    Ясна досі запалені припухлі, залізли на зуби!
    Виразок, гною, в межах видимості я не спостерігаю. Припухлість після антибіотика трохи спала. Кровоточивість майже пройшла.
    Зараз з лікування тільки обробка ясен раз 7 — 8 в день.
    Хочеться дізнатися у фахівців, що я упустила? Чи є ефективні схеми лікування цього захворювання? Які препарати успішно застосовуються? Як кішечці улюблениці і зберегти їй зубки? Лікарі в нашому місті пропонують тільки один метод чистити під наркозом, і тільки коли стан погіршиться..але невже нам обов’язково чекати погіршень. Повинен бути вихід ..
    Наперед дякую!

admin
    Хранитель

Вітаємо вас, з вашого запитання схоже що у кішки досить слабкий імунітет,та вона має хронічні респіраторні захворювання. В такій ситуації бажано виключати хронічні вірусні інфекції (імунодефіцит, герпес, мікоплазма, хламідія). Також таку симптоматику може викликати каліцивірусна інфекція.
    У тварин з порушенням імунної системи можливий розвиток аутоімунних захворювань які будуть спричиняти язви в ротовій порожнині.
    Також при хронічній нирковій недостатності часто з’являються стоматити.
    На яснах запалення може бути пов’язано з неспецифічними інфекціями, коли організм у цілому ослаблений і банальна флора дає запалення. Але як зрозуміло з вашого питання каменів чи великої кількості нальоту на зубах кішечки не має. А саме така симптоматика була б притаманна при неспецифічних стоматитах.
    Діагноз в вашому випадку важливо поставити точно, потрібно діяти шляхом виключення можливих причин. В першу чергу знайдіть ветеринарну клініку яка здатна робити аналізи. Необхідно в першу чергу зробити загальний аналіз крові та хоча б вибірково ниркові проби біохімії. В ідеалі необхідна гістологія язв, але це складно у нас зробити. Далі стратегію лікування необхідно розробляти відповідно результатів аналізів.
    З порад які ми можемо дати вам онлайн вибір не великий, є сенс продовжувати місцево обробляти язвочки та ясна в цілому. Стосовно обробок під наркозом то в цьому є необхідність лише якщо на зубах велика кількість зубного нальоту.

Просмотр 2 сообщений - с 1 по 2 (из 2 всего)
  • Форум «Нажаль в нашої ветклікарні не має можливості підтримувати форум в належному стані. Просимо вас звертатися до спеціалізованого сайту з форумом — ветпартнер» закрыт для новых тем и ответов.