Перейти к содержимому

Кастрація кобеля.

Просмотр 2 сообщений - с 1 по 2 (из 2 всего)
  • Автор
    pastor
    Участник

У мене таке питання. Скажіть, будь ласка, чим загрожує кастрація для дорослого кобеля? Це шкідливо для здоров’я собаки? Особливо мені цікаво на скільки це небезпечно для нирок. Як то кажуть, у кого що болить. для котів зрозуміло, їм після кастрації навіть краще. А ось для собак …

І ще. В яких випадках показана кастрація? Я помітив, що в притулку собак часто каструють. Навіть хлопчиків частіше ніж сук.

admin
    Хранитель

Так стосовно притулків ви праві, там дійсно там всіх собак повинні стерилізувати.

Стосовно шкоди для здоров’я, як правило це не шкідливо, але яєчка є залозою внутрішньої секреції ( органом що виробляє гормони), тому після кастрації цих гормонів стане менше, аналогічні гормони виробляє кора наднирників і це компенсує яєчки. Але можливі короткочасні проблеми з альдостероном тому лікарі повинні контролювати рівень калію в крові, та все ж тестостерону буде значно менше після кастрації, яка наслідок уповільниться обмін речовин і з’явиться схильність до ожиріння. Тому варто контролювати це дієтою.

Стосовно нирок – якщо до цього проблем не було то кастрація не вплине на них.

Відносно доцільності. Якщо  собака домашня та раніше ви не бачили доцільності в кастрації то напевне операцію робити не варто, якщо є проблеми з сексуальною поведінкою тді це краще рішення.

Доречи в нашій ветеринарній клініці такі операції проводяться за попереднім записом, хоча б за добу.   Необхідна 12 годинна голодна дієта. Записатися можна тут.

Просмотр 2 сообщений - с 1 по 2 (из 2 всего)
  • Форум «Нажаль в нашої ветклікарні не має можливості підтримувати форум в належному стані. Просимо вас звертатися до спеціалізованого сайту з форумом — ветпартнер» закрыт для новых тем и ответов.